Integritetspolicy

Senast uppdaterad 2019-02-25

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Denna integritetspolicy förklarar och förtydligar hur vi som personuppgiftsansvarig behandlar våra besökares och kunders personuppgifter enligt (EU) 2016/279, den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Integritetspolicyn gäller för både privat- och företagskunder.

Vad är personuppgifter?

Personuppgifter är information om en identifierad eller identifierbar fysisk person. En identifierbar fysisk person är en person som kan identifieras direkt eller indirekt, via ett namn, ett personnummer, platsdata, en IP-adress eller en eller flera faktorer som är specifika för fysiska, fysiologiska, genetiska, mentala, ekonomiska, kulturella eller sociala identiteten hos den fysiska personen.

När sparar vi personuppgifter?

Vi sparar personuppgifter när du beställer något från oss, antingen fysiskt i vår butik eller via webshopen. Vi får även personuppgifter från dig när du önskar komma i kontakt med oss genom kontaktformuläret på vår hemsida.

Vilka uppgifter sparar vi?

Vi sparar de uppgifter du själv lämnar till oss och som vi behöver för att kunna hantera er beställning, lämna garanti och uppfylla våra åtaganden.
Personuppgifter vi sparar är namn, adress, telefonnummer, e-postadress och klädstorlekar.
Om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev, kommer dina personuppgifter även användas i hanteringen av utskick i marknadsförningssyfte.

Hur länge sparas uppgifterna?

Vi sparar endast dina personuppgifter så länge det är relevant för det syfte som det ursprungligen samlades in för. Information kring hur länge vi behandlar dina personuppgifter kommer att ges till dig när vi samlar in dem och erhåller ditt samtycke.

Dina personliga rättigheter

Du kan när som helst kontakta oss för att få reda på vilka uppgifter vi har om dig, samt att få dem rättade eller raderade om du skulle önska. Du har rätt att återkalla ditt samtycke till behandling av personuppgifter och kan förbjuda användningen av dem i marknadsförningssyfte.

Du har också rätt att lämna in eventuella klagomål om behandlingen av dina personuppgifter till den nationella tillsynsmyndigheten.

Vad gör vi med uppgifterna?

Vi lagrar dina personuppgifter för att genomföra beställningar, betalningar, returer och reklamationer och andra administrativa uppgifter. Detta för att säkerställa god service och att vi har korrekt information om dig och produkten du köper.

Vem får vi lämna ut uppgifterna till?

Vi lämnar ut uppgifter till samarbetspartners för att genomföra betalningar och leveranser. Uppgifterna kommer även att användas för att kunna ge dig personlig information eller erbjudanden.

Åtgärd vid dataintrång

Vi skyddar dina personuppgifter i IT-system med hög säkerhet i alla led. Skulle vi mot förmodan misstänka att ett dataintrång skett eller att några uppgifter riskerat att komma i orätta händer, rapporteras detta direkt till Datainspektionen.

Cookies

Vår webbplats använder så kallat cookies i syfte att anpassa din användarupplevelse och förbättra webbplatsen. Cookies är små textfiler som lagras på våra besökares dator (om du tillåter) och som är möjliga att använda för att följa vad en besökare gör på vår webbplats.

Du har själv möjlighet att ändra inställningarna i din webbläsare för användningen och omfattningen av cookies. Exempel på sådan justering är att blockera alla cookies eller att radera cookies när du stänger ner din webbläsare.

Ändringar i denna integritetspolicy

Profilhörnan förbehåller sig rätten att uppdatera eller ändra denna policy när som helst, senaste versionen kommer finnas tillgänglig på vår webbplats.

Hur kontaktar du oss?

Frågor angående integritetspolicy, vår behandling av personuppgifter eller vill kontakta oss angående dina personuppgifter är du välkommen att kontakta Profilhörnan, via brev, e-post eller telefon.

Profilhörnan i Ljungby AB
Fabriksgatan 17
342 31 Ljungby

Telefon 0372-834 04
e-post:info@profilhornan.se

Scroll to Top

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.